Kvalitet
Færre mellemled bidrager til kvaliteten af det produkt, du køber. Mine samarbejdspartnere og jeg køber selv direkte på auktion, så Rene's Fiskevogn har altså kontrolleret den fisk, der i sidste ende ender i dit køkken.
Fileterne vi leverer håndfileteres, hvilket giver en skånsom behandling sammenlignet med maskinudbening, der kræver store mængder vand i processen, hvilket udvander fiskens kødstruktur og smag.
Lav temperatur
Ved en optimal opbevaring ved 0-2° straks efter fangsten, vil kvaliteten først begynde at falde mærkbart efter 5-6 dage. Ved denne lave temperatur hæmmes såvel de kemiske processer som væksten af bakterier i fiskens kød.
Hvis temperaturen eksempelvis i stedet var 5°, ville en fisk, der blot er 2 dage gammel, kvalitetsmæssigt svare til en 4 dage gammel fisk, som har været opbevaret korrekt.
Kontrol
- Fiskens øjne skal være klare. De må ikke være matte, mælkeagtige, røde eller indsunkne.
- Skindet skal være blankt og glinsende, og skællene skal være intakte.
- Fisken skal dufte frisk af tang og havvand.
- Fiskekødet skal være fast. Det må ikke være slattent, uigennemsigtigt mat eller brun/gråligt. Kødet må desuden ikke se flosset ud, men skal være ensartet og sammenhængende.
- Gællerne skal være blodrøde. De må ikke være slimede og blege.
Du kan også se mine smileys på fødevarestyrelsens hjemmeside eller HER